Събития

 
 • Учениците от 1 а клас, с класен ръководител г-жа Галина Славкова, участваха в урок по инициатива на UNICEF  – “Най-големият урок в света”.

1All-focus

     • Учениците от 7Б клас изнесоха открит урок по биология пред учениците от 4 клас. Четвъртокласниците останаха възхитени от презентацията и интересните игри.

       • На 20-21.04.2019 г. за пети пореден път се проведе Българският географски фестивал. Учениците на 69 СУ „Димитър Маринов” взеха участие в отборното и в индивидуалното състезание „Географиада” и „Разходка с изненади”. Отбор “Inviktus”, в състав  Диана Димова – 7 а клас. 69 СУ, Радостин Чалакутев – 69 СУ, Теодара Колева – 10 клас  I АЕГ, Славяна Кръстева 11 клас  I АЕГ,  се класира на 5 място сред 42 отбора от цялата страна и участва на финала на „Географиадата”, на сцената на Старо загорската опера, с десетте най-добри отбори.

abDidi19

       • По повод световния ден на водата ученици от 69 СУ “Димитър Маринов” участваха в Конкурс за рисунка, разказ, стихотворение, есе посветени на водата, организиран от Столична община и със съдействието на р-н “Искър” и “Сдружение Дружба”. Диана Димова бе отличена с първо място в конкурса за есе. Наградени бяха всички участници за отлично представяне. Ученици от 5 клас посрещаха съучениците си с вода по повод Световният ден на водата. Отборите на пети А и пети Б клас се състезаваха във викторина за водата с програма Envision. Представиха се отлично и дискутираха важността на питейната вода и защитата на водните ресурси. Всички получиха награди и грамоти.

3

       • На 21 и 22 април 2018 г. град Русе беше географската столица на България.  За четвърта поредна  година се проведе Българският географски фестивал. Във фестивала взеха участие над 400 души, и се състезаваха над 30 отбора от цялата страна. 69 СУ взе участие във фестивала заедно с I АЕГ – The Andorrable team в състав: Диана Димова – 6 а клас, Радостин Чалакутев – 6 а клас – 69 СУ, Теодора Колева – 9 а клас /възпитаничка на 69 СУ/ и Лъчезар Благоев  – 12 в клас.  Учениците участваха в отборното състезание „Географиада” и индивидуално състезание „Разходка с изненади”. Включиха се в празнична вечеря, запознаха се със забележителностите на град Русе. Участниците получиха сертификати за участие и географски награди. Още информация на www.geograf.bg.

124Scan

       • Аделина Димова ученичка  от II а  клас и Диана Асенова Димова ученичка в VI а клас бяха отличени с първо място в Националния конкурс по народно приложно изкуство “От Коледа до Васильов ден”- поезия, организиран от МОН и Национален дворец на децата. Диана спечели и трето място  в Национален конкурс по гражданско образование “Хората –  еднакви и различни”.

234bty

       • На 29.09.2017 г. ученици, учители и родители взеха участие в Европейският ден на спорта.

1234

       • Благодаствено писмо от президента на Република България – Румен Радев към учениците от 4А клас, с класен ръководител г-жа Соня Петкова.

2a1a

       •  Фестивал „Млади таланти”. Аделина Димова от 1 а клас  и Диана Димова от 5 а клас се представиха отлично в раздел „Литература”, с което спечелиха грамоти и медали.

1234

       • Сърцето на 69 СУ “Димитър Маринов”.

DSC03399DSC03401DSC03419WP_20170214_007