Събития

 
 • Учениците от начален етап получиха грамоти и медали за отличното си представяне на състезния организирани от СБНУ. Йоана Белчева и Мария-Маноела Неделчева от 3 б клас – сребърни медали. Симона Атанасова и Ивелина Шептоева – 4 а клас. Мария Денева, Николая Алякова, Емилияна Стоянова и Александър Александров  – 2 а клас.

 

   • По повод 1 ноември Денят на народните будители, район “Искър” награди учители и ученици от 69 СУ “Димитър Маринов” .

 

            • Борис Кирилов Кирилов от 7 а клас на 69 СУ „Димитър Маринов” участва в 1 кръг на Олимпиадата по химия и ООС и се класира във втори кръг на същата олимпиада.

На провелото се на  28.06.2020 г. Национално състезание по природни науки и география за 7 клас в НПМГ „Акад. Л. Чакалов”, модул 3: ”Талантлив химик”, Борис се класира на второ място в страната от 718 участници, с резултат от 98.00 т.

От името на ръководството на 69 СУ „Димитър Маринов”, го поздравяваме за постигнатите резултати.

                   • На 06. 12. 2019 г. ученици от 7 и 8 клас на 69 СУ „Димитър Маринов” посетиха Националния институт по хидрология и метеорология към БАН по програмата „Образование с наука”, финансирана от Министерство на образованието и науката. Програмата е насочена към подобряване значимостта на природните науки и ангажиране интереса на учениците към тези дисциплини, чрез демонстрации и работа в реална среда. Учениците проследиха пътя на прогнозата. Наблюдаваха опити и спечелиха награди на финалният тест!.

1234

                        • Учениците от 1 а клас, с класен ръководител г-жа Галина Славкова, участваха в урок по инициатива на UNICEF  – “Най-големият урок в света”.

1All-focus

                            • Учениците от 7Б клас изнесоха открит урок по биология пред учениците от 4 клас. Четвъртокласниците останаха възхитени от презентацията и интересните игри.

                              • На 20-21.04.2019 г. за пети пореден път се проведе Българският географски фестивал. Учениците на 69 СУ „Димитър Маринов” взеха участие в отборното и в индивидуалното състезание „Географиада” и „Разходка с изненади”. Отбор “Inviktus”, в състав  Диана Димова – 7 а клас. 69 СУ, Радостин Чалакутев – 69 СУ, Теодара Колева – 10 клас  I АЕГ, Славяна Кръстева 11 клас  I АЕГ,  се класира на 5 място сред 42 отбора от цялата страна и участва на финала на „Географиадата”, на сцената на Старо загорската опера, с десетте най-добри отбори.

abDidi19

                              • По повод световния ден на водата ученици от 69 СУ “Димитър Маринов” участваха в Конкурс за рисунка, разказ, стихотворение, есе посветени на водата, организиран от Столична община и със съдействието на р-н “Искър” и “Сдружение Дружба”. Диана Димова бе отличена с първо място в конкурса за есе. Наградени бяха всички участници за отлично представяне. Ученици от 5 клас посрещаха съучениците си с вода по повод Световният ден на водата. Отборите на пети А и пети Б клас се състезаваха във викторина за водата с програма Envision. Представиха се отлично и дискутираха важността на питейната вода и защитата на водните ресурси. Всички получиха награди и грамоти.

3