Новини

 
   • На 10.11.2018 г. ученици от 69 СУ  заеха 7 призови места и 2-ро място “отборно момичета” на турнира по бадминтон “Златното перце”, в зала “Европа” – гр. София.

1234

   • На 19.10.2018 г. учениците от 8 клас на 69 СУ “Димитър Маринов” взеха активно участие в обучение по проект “Да поговорим”, финансиран  от програма за изпълнение на Общинска стратегия за развитие на физическото възпитание и спорта на Столична община и реализиран в подкрепа на «София – Европейска столица на спорта през 2018 г. , проведено от  екип на Фондация “Инициатива за здраве”.

1o2o3o4o

   • Открит урок по Информационни технологии – На 04.05.2018 г. с учениците от 5 а клас, в час по информационни технологии, се проведе открит урок на тема „Дебат за и против компютрите и Интернет”. Класът бе разделен на два отбора. Всеки от тях изложи своята теза с помощта на презентация с хиперлинкове към полезни сайтове и опасностите, които дебнат в мрежата, видео и звукови ефекти.  Учениците също така запознаха по атрактивен и нетрадиционен начин гостите и  връстниците си с  Нетикет – правила за безопасно сърфиране в Интернет пространството. Бяха връчени и грамоти.

1s2s3s4s

   • Спортен полуден, посветен на футбола – ученици се включиха в кампанията The boll 2018 – one boll – one world. В рамките на 4 месеца една футболна топка обикаля 15 страни, като с нея играят ученици от различни градове. Децата от 69 СУ участваха в турнир в духа на честната и толерантна игра. Всеки участник имаше възможност да се подпише на топката.

IMG_1409IMG_1528IMG_1618IMG_1876

   • Във връзка с Националната кампания ,,Походът на книгите“ на 18. април в 69 СУ се проведе среща на петокласниците с Ирена Иванова ( Рене Карабаш) – поет, актриса, драматург, режисьор. Срещата беше вълнуваща и интересна, а учениците имаха възможност да изиграят пиесата ,,Неделя“ на Жан-Мишел Риб. В ролята на актьори и под ръководството на младата поетеса, учениците разбраха колко увлекателно и същевременно отговорно изкуство е театърът. Ирена Иванова отговори на всички въпроси, вълнуващи петокласниците, а на раздяла разкри тайната на успеха за всеки амбициозен човек, а именно – да четат книги..

1234

   • Среща с актьора Стефан Щерев на учениците от 5 а клас, с класен ръководител Малина Милева.

1234

   • На 30.11.2016 г. в 69 СУ „Димитър Маринов“, в 5 а  клас, беше проведена открита педагогическа практика по география и икономика, с преподавател  г-жа  Валентина Стоянова. Присъстваха преподаватели от столични училища, старши експерт от РИО – г-жа Румяна  Вангелова, зам. кмет на район „Искър“ – д-р инж. Петър Моллов, началник отдел ОКСД  – Милена Хаджийска и гл. експерт Иванка Спасова.Урокът беше на тема „Водите на сушата“.  Проведен на високо педагогическо ниво в стройна логическа последователност. Беше показан висок професионализъм, демонстрирани разнообразни педагогически похвати и съвременни иновативни технологии.Учителката успя да събуди интерес в децата и да постигне висока активност и участие при обсъждане на изучавания материал. Учениците отговаряха на въпроси, показваха по географски карти и атласи, разчитаха хидрограми, сравняваха водите между континенти, решаваха тестове и задачи поставени от преподавателя.Показаното беше добър пример за младите учители и присъстващите колеги.

1234

   • На 16-17.04.2016 г. в град Казанлък се проведе за втора година Българският географски фестивал. По традиция ученици от 69 СОУ взеха участие във фестивала. Отбор “Искър” в състав Теодора Колева – капитан, Вася Соколова (7а клас), Ерик Атанасов и Йордан Маринов (8 а клас) представиха училището и район “Искър” в географското състезание “Географиада”. Във фестивала взеха участие над 500 души. Състезаваха се 38 отбора от цялата страна! Учениците имаха възможност да се запознаят със забележителностите на долината на Тракийските царе, изкачиха връх Шипка и посетиха храм- паметник “Рождество Христово” в гр. Шипка. През изключително наситените с географски събития дни в гр. Казанлък децата  общуваха със свои връстници, студенти и преподаватели по география от СУ  “СВ. Климент Охридски” и научиха много за географията на страната ни и света. Още информация на: www.geograf.bg.

    • Ученици от 2 „а” и 6 „а” клас на   69 СОУ „Димитър Маринов” участваха в инициативата “Най-големият урок в света” на ООН в партньорство с УНИЦЕФ. Те дискутираха глобалните цели за устойчиво развитие, веднага след като световните лидери преха 17 нови цели, които да се изпълнят до 2030 г., на юбилейното 70-то заседание на ООН в Ню Йорк.Децата научиха, че трябва повече да се стараят, да опазват своя град и нашата планета. Да бъдат по-пестеливи, да бъдат заедно и да си помагат. Да няма бедност на заемята. Като бъдещи, отговорни млади хора те осъзнават, че трябва да направят планетата ни справедлива, здрава и устойчива.