Новини

 
   • Във връзка с Националната кампания ,,Походът на книгите“ на 18. април в 69 СУ се проведе среща на петокласниците с Ирена Иванова ( Рене Карабаш) – поет, актриса, драматург, режисьор. Срещата беше вълнуваща и интересна, а учениците имаха възможност да изиграят пиесата ,,Неделя“ на Жан-Мишел Риб. В ролята на актьори и под ръководството на младата поетеса, учениците разбраха колко увлекателно и същевременно отговорно изкуство е театърът. Ирена Иванова отговори на всички въпроси, вълнуващи петокласниците, а на раздяла разкри тайната на успеха за всеки амбициозен човек, а именно – да четат книги..

1234

   • Среща с актьора Стефан Щерев на учениците от 5 а клас, с класен ръководител Малина Милева.

1234

   • Децата от подготвителната група посрещнаха Дядо Коледа и Снежанка, пяха песни и рецитираха стихотворения и получиха много подаръци!

dsc03362dsc03322dsc03307

   • На 30.11.2016 г. в 69 СУ „Димитър Маринов“, в 5 а  клас, беше проведена открита педагогическа практика по география и икономика, с преподавател  г-жа  Валентина Стоянова. Присъстваха преподаватели от столични училища, старши експерт от РИО – г-жа Румяна  Вангелова, зам. кмет на район „Искър“ – д-р инж. Петър Моллов, началник отдел ОКСД  – Милена Хаджийска и гл. експерт Иванка Спасова.Урокът беше на тема „Водите на сушата“.  Проведен на високо педагогическо ниво в стройна логическа последователност. Беше показан висок професионализъм, демонстрирани разнообразни педагогически похвати и съвременни иновативни технологии.Учителката успя да събуди интерес в децата и да постигне висока активност и участие при обсъждане на изучавания материал. Учениците отговаряха на въпроси, показваха по географски карти и атласи, разчитаха хидрограми, сравняваха водите между континенти, решаваха тестове и задачи поставени от преподавателя.Показаното беше добър пример за младите учители и присъстващите колеги.

1234

   • На 16-17.04.2016 г. в град Казанлък се проведе за втора година Българският географски фестивал. По традиция ученици от 69 СОУ взеха участие във фестивала. Отбор “Искър” в състав Теодора Колева – капитан, Вася Соколова (7а клас), Ерик Атанасов и Йордан Маринов (8 а клас) представиха училището и район “Искър” в географското състезание “Географиада”. Във фестивала взеха участие над 500 души. Състезаваха се 38 отбора от цялата страна! Учениците имаха възможност да се запознаят със забележителностите на долината на Тракийските царе, изкачиха връх Шипка и посетиха храм- паметник “Рождество Христово” в гр. Шипка. През изключително наситените с географски събития дни в гр. Казанлък децата  общуваха със свои връстници, студенти и преподаватели по география от СУ  “СВ. Климент Охридски” и научиха много за географията на страната ни и света. Още информация на: www.geograf.bg.

    • Ученици от 2 „а” и 6 „а” клас на   69 СОУ „Димитър Маринов” участваха в инициативата “Най-големият урок в света” на ООН в партньорство с УНИЦЕФ. Те дискутираха глобалните цели за устойчиво развитие, веднага след като световните лидери преха 17 нови цели, които да се изпълнят до 2030 г., на юбилейното 70-то заседание на ООН в Ню Йорк.Децата научиха, че трябва повече да се стараят, да опазват своя град и нашата планета. Да бъдат по-пестеливи, да бъдат заедно и да си помагат. Да няма бедност на заемята. Като бъдещи, отговорни млади хора те осъзнават, че трябва да направят планетата ни справедлива, здрава и устойчива.

    • От 04.05 до 08.05.2015 г.в 69 СОУ “Димитър Маринов” се проведе „Третата глобална седмица по пътна безопасност” . Беше представена изложба с рисунки на учениците по темата. Проведе се занятие по безопасност на движението с учениците от 1б клас на училищната площадка по БД. Учениците от 4а клас показаха отлични знания по безопасност на движението на проведеният урок с програма Envision.

    • Учениците от втори, трети и четвърти клас на 69 СОУ „Д. Маринов” взеха участие в Националното състезание „Таралеж”, организирано от Асоциацията за европейско образование и култура  със съдействието на: Синдикат Образование към КТ „Подкрепа” и МОМН.
     Форматът на тестовете е разработен върху методологичната основа на международните образователни състезания PISA и PIRLS. Тестовете са съобразени с учебното съдържание по предметите за съответния клас. Всички участници получиха грамоти!

    • В 69 СОУ се проведе урок по география на тема “Да посрещаме гости от Азия”, учениците от седми клас представиха природата, бита и културата на страни от континента Азия!

 
x
Весели Празници